Achter de schermen

🙏 Thank you autocue!
6/5/2022

Deze week filmden we op locatie FHML van Maastricht University een videocursus. De autocue was zeer welkom aangezien we bijna 120 pagina’s aan tekst moesten doorspitten in twee dagen tijd.

We werkten met 2 camera’s – een master shot en een backup shot.
Wanneer er iets mis gaat tijdens het presenteren kan in de montage worden teruggevallen op de tweede camera, zonder dat er een ‘springer’ ontstaat.

Alles resulteerde in bijna 7 uur ruw filmmateriaal. Nu de edit nog..

👉 De autocue leent zich uitstekend voor situaties waarin een tekst moet worden gepresenteerd die sterk is ingekaderd of wanneer het simpelweg te lang wordt om te onthouden.

 


 

De laatste maanden.
9/3/2022

Na het einde van de lockdown in januari hebben we deze maanden weer behoorlijk wat projecten mogen inhalen en zijn we nieuwe samenwerkingen aangegaan.

Zo maakten we in opdracht van het Ministerie van Financiën interne trainingsfilms in het kader van de toeslagenaffaire (foto), gaan we gestaag door met educatieve en promotionele filmproducties voor de stichting kom Leren, ontwikkelden we nieuwe films voor het Elisabeth Strouven Fonds en blijven we met veel plezier bezig voor de Brightlands Maastricht Health Campus BV. We werken samen met Facet& – strategie en communicatie voor de Gemeente Maastricht aan het project #MissionZeroMaastricht: een project rondom het creëren van een duurzame toekomst. 💚

Dankbaar voor de fijne samenwerkingen, trots op de resultaten.

 


 

Een ochtend filmen, anderhalve dag monteren.
8/2/2022

De master Digital Business & Economics (Maastricht University School of Business and Economics) is nieuw en wilde graag een korte promotionele film.

De deadline was strak en we kregen gedurende een aantal uur de vrijheid om te filmen op basis van een pril concept. Zonder gebruik van graphics of bestaand materiaal (want: nieuwe master) zijn we aan de slag gegaan. Op een zonnige dag konden we dit neerzetten met fijne ondersteuning vanuit de studenten en docenten.

Resultaat >> https://www.youtube.com/watch?v=XzhbBIhBdiY

 


 

KKC de Groene Loper Maastricht
18/1/2022

Een film voor ouders van kinderen van het toekomstige Kern Kind Centrum de Groene Loper in Maastricht. Eén plek voor opvang en onderwijs, ontwikkeld door Stichting kom Leren en MIK & PIW Groep.

In deze interne productie, opgezet met Melanie Coenen (Facet& – strategie en communicatie), zetten leerkrachten en betrokkenen de visie en het fundament van dit nieuwe KKC uiteen.

KKC de Groene Loper Maastricht

 


 

Over dit jaar..
30/12/2021

2021 – een bijzonder jaar waarin de gebruikelijke flow van werk nogal eens verstoord werd. Een periode waarin uitstel gelukkig niet vaak leidde tot afstel, maar soms helaas ook wel. ‘n Jaar waarin we naar alternatieven en oplossingen zochten voor allerlei problemen. Bijvoorbeeld wanneer filmen op locatie niet mogelijk was. Een jaar waarin ook veel thuis gewerkt werd.

We stelden scripts en uitgebreide instructies op zodat klanten zelf de camera ter hand konden nemen. We namen online events op. We ontwikkelden animaties. We gebruikten bestaand materiaal en stock footage en waar het wel even kon.. filmden we natuurlijk toch ook zelf.

Dankbaarheid gaat dan ook uit naar de organisaties die zich uitermate flexibel hebben opgesteld tijdens dit laatste jaar – en ook al in 2020.

United Nations University-MERIT | Demos UNU-MERIT | Facet& – strategie en communicatie | Brightlands Maastricht Health Campus BV | Elisabeth Strouven Fonds | Paul Smeets | Maastricht University School of Business and Economics | Gemeente Maastricht | stichting kom Leren | Ballast Nedam Development

Allen een hele fijne jaarwisseling!

Cheers! 🍾