FAQ

Veelgestelde vragen.

Om de juiste doelgroep aan te spreken en te zorgen voor een goed bereik is videomarketing van essentieel belang. Na oplevering van de productie kunnen wij ondersteuning bieden bij het zo optimaal mogelijk (online) inzetten ervan. Uiteindelijk willen we allemaal dat de productie zo goed mogelijk wordt bekeken.

We beginnen altijd met een kennismakingsgesprek waarin de opdracht en beoogde doelen helder worden geformuleerd. Indien nodig kunnen eventuele vervolggesprekken volgen.

pre-productie
Afhankelijk van de grootte van het project wordt vervolgens in de pre-productiefase een script opgeleverd waarin het productieproces (het filmen of animeren) is uitgewerkt. Wat gaat er inhoudelijk precies gerealiseerd worden. Ook wordt er een draaiboek (planning) gemaakt waarin staat wat, waar, wanneer en met wie er gefilmd wordt.

productie
Tijdens de productie draaien we met alle betrokkenen de film. Alle afspraken en planningen leiden tot deze arbeidsintensieve fase.

post-productie
In post-productie starten we met de montage. Dit is de fase waar alle elementen samenkomen. Niet enkel het gefilmde materiaal, maar ook voice-overs, muziek en grafische elementen kunnen bijdragen aan het eindresultaat.

Hoe groot of klein de opdracht ook is, een verhaal kan versterkend werken. Uiteindelijk gaat het erom dat de doelgroep zich kan identificeren met de productie. Waar mogelijk werken we ‘character-driven;’ we nemen mensen als uitgangspunt. Als de kijker zich kan herkennen in de personages is de kans dat de aandacht vastgehouden kan worden een stuk groter. Een verhaal kan complex of uitgebreid zijn (denk aan korte films of documentaires) maar ook klein of simpel (bijvoorbeeld korte commercials). Zelfs sfeerimpressies kunnen naar een hoger niveau worden getild door een juist gebruik van verhaalstructuren. We spreken zelf van ‘visual storytelling’.

Een filmproductie of animatie is altijd maatwerk. Veel factoren spelen een rol in de totstandkoming van het eindproduct. Denk aan de ontwikkeling van een eventueel script en shotlist, draaiuren met een aantal crewleden, montagetijd en mogelijk externe partijen zoals voice-overs, tekstschrijvers, componisten en meer. We starten daarom altijd met een voorgesprek, waarin de opdrachtformulering en beoogde doelen tot stand komen. Op basis hiervan bepalen we de vorm en kunnen we de benodigde tijd, middelen en kosten inschatten.

Steeds vaker kiezen organisaties ervoor om in hun communicatie te werken met film en animatie. Dat is mooi, maar leidt er tevens toe dat het steeds lastiger wordt om nog op te vallen. En daar kan (visual) storytelling veel voordelen opleveren.

Verhalen zijn voor het brein behapbaar, interessant en een logische manier van informatie verwerken. Het brein breekt een verhaal namelijk op in kleine stukken. Wanneer verhaalstructuren op een juiste manier worden vormgegeven en ingezet, kan dit resulteren in een groter bereik en langer vasthouden van de aandacht van de kijker.

Daarnaast kunnen verhalen leren, verbinden en veranderen, door een connectie te creëren op een dieper menselijk niveau. Het kan emoties losmaken en ons limbisch systeem aanspreken: het systeem waarmee mensen op emotioneel niveau beslissingen maken. Je maakt droge informatie bijvoorbeeld aantrekkelijker door elementen in te zetten waar de kijker zich mee identificeert, op menselijk niveau dus. Cijfers en statistieken zijn vaak nietszeggend, totdat de context wordt gecreëerd.

Al met al is storytelling in film en animatie een groot goed voor alle hedendaagse organisaties om communicatie zo effectief mogelijk vorm te geven.

Wanneer we te maken hebben met het communiceren van complexe en/of een grote hoeveelheid informatie kan een animatie voor grote verduidelijking zorgen. Uitleganimaties zorgen voor laagdrempeligheid. Wanneer illustratie, animatie, geluid, muziek en (veelal) voice-over in balans zijn kan in korte tijd een uitvoerige boodschap worden overgebracht. Een voorbeeld hiervan is een animatie die we maakten voor de Huisarts Hartweek:

Sinds de start van CONCREET.media hebben wij onze kennis en vaardigheden mogen inzetten voor diverse organisaties. We mogen stellen dat we inmiddels een specialisatie hebben ontwikkeld in het werken mét en vóór (semi-)overheid, universiteit, zorg en stichtingen.

We zijn echter niet uitsluitend actief in deze sectoren. We hebben inmiddels veel werk mogen verzetten voor commerciële bedrijven en blijven dit ook graag doen. Onze klanten hebben hun vertrouwen in ons uitgesproken.

Ons kantoor ligt in Maastricht, Limburg, maar we werken door heel het land. Ook België en Duitsland zijn inmiddels meermaals het toneel geweest voor onze filmactiviteiten. Vanuit ons kantoor liggen we Euregionaal gezien erg centraal: we zijn het middelpunt van Sittard, Hasselt, Luik, Düsseldorf, Aken en Heerlen.

Load More